top of page

Pavāru konkurss

“Pavāru konkursā 2023” noskaidroti labākie Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma (VTDT) 1.-3. kursa topošie pavāri.


Novembra sākumā aizvadījām vairākus pusfinālus, kuros uzdevums bija pagatavot pamatēdienu, izmantojot ķirbi. Pusfinālu uzvarētāji 29.novembrī tikās konkursa finālā. Tajā uzdevums bija pagatavot pamatēdienu ar piedevām un mērci, izmantojot noteiktus produktus – cūkgaļu, dārzeņus un graudaugu/ pākšaugu produktus.


Jauniešu ēdienus vērtēja žūrija - Jana Vozņesenska (šefpavāre), Romualds Romanovskis (VTDT pavāra profesijas absolvents), Dace Brakša (VTDT matemātikas skolotāja) un Judīte Plendišķe (VTDT ēdināšanas pakalpojumu nozares nodaļas vadītāja). Vērtēta tika radošā pieeja, ideja un oriģinalitāte, gatavošanas sarežģītība, ēdiena garša, konsistence, temperatūra, kā arī svarīgi - pasniegšana un prezentācija. Kaislībām sitot augstu vilni, jo parādīt sevi vislabāk un uzvarēt konkursā vēlējās ikviens, šoreiz 12 finālistu konkurencē kā labākie tika atzīti:

  • 1.vieta – Katrīna Ļubinska (1.kurss)

  • 2.vieta – Ivars Svars (1.kurss)

  • 3.vieta – Sintija Rubene (3.kurss)

Apsveicam!


Visa konkursa laikā kopumā tika pagatavoti vairāk kā 40 dažādi ēdieni. Žūrijas locekļi uzteica dalībnieku prasmes un spējas, kā arī aicināja būt kreatīviem, jo šī nozare aizvien vairāk pieprasa jaunas inovācijas, garšu dažādību un radošumu ēdienu gatavošanā, pasniegšanā.


Paldies visiem konkursantiem, žūrijai, kā arī vislielākais PALDIES tehnikuma skolotājām, kuras ik gadu aicina jauniešus pārbaudīt un parādīt sevi un savas prasmes šajā konkursā!






Archive
bottom of page