top of page

Kam labāka skābbarība – latviešiem, igauņiem vai somiem?!

  • Writer: Mara Prindule
    Mara Prindule
  • 3 days ago
  • 1 min read

15. maijā Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums (VTDT) uzņēma biedrības "Zemnieku Saeima" semināra-foruma “Kam labāka skābbarība – latviešiem, igauņiem vai somiem?!” dalībniekus un lektorus. Šāda veida sadarbība ir nozīmīga gan pieredzes apmaiņai, gan arī jauniešu iesaistei un izglītošanai aktuālos lauksaimniecības jautājumos.


Pasākumā tika apskatīti dažādi aspekti, kas ietekmē skābbarības kvalitāti un tās ražošanas ilgtspēju. Seminārā ar informatīviem un pieredzē balstītiem priekšlasījumiem uzstājās:

  • Iveta Gūtmane, SIA “Latvijas Šķirnes sēklas” DR. agronome, kura stāstīja par agrotehnikas ietekmi uz zālāja ražu un kvalitāti.

  • Kristiina Mars, skābbarības speciāliste no Igaunijas Lauksaimniecības un Tirdzniecības kameras, dalījās ar Igaunijas pieredzi zālāju un kukurūzas audzēšanā, kā arī mēslošanas izmēģinājumu rezultātiem.

  • Ainis Lagzdiņš, profesors no LBTU Meža un vides zinātņu fakultātes, analizēja skābbarības ražošanas un uzglabāšanas (ne)ietekmi uz ūdeņu kvalitāti.

  • Anna Okkonen, projektu vadītāja no “ProAgria” (Somija), sniedza ieskatu Somijas pilotprojektu saimniecību atziņās.


Pasākumu organizēja biedrība "Zemnieku Saeima" Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas projekta “Ilgtspējīga skābbarība” (Nr. CB0100103) ietvaros.





 
 
 

Comments


Archive
bottom of page