
Pavārs
Ēdienu gatavošana, izejvielu aprēķināšana, ēdiena kvalitātes izvērtēšana
Izglītības programma - Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija - Pavārs
Iepriekšējā izglītība - Pamatizglītība
Programmas īstenošanas forma - Klātiene
Mācību ilgums - 4 gadi
Iegūstamais izglītības dokuments - Diploms par profesionālo vidējo izglītību
Programmas īstenošanas vieta - Priekuļi
Vispārizglītojošie mācību priekšmeti
Latviešu valoda /Angļu valoda /Matemātika /Dabaszinības /Sports /u.c.
Prakse uzņēmumos 720 stundas 4 gadu laikā
Profesionālie moduļi (profesionālie mācību priekšmeti)
Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi /Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā /Lietišķās saskarsmes pamatprincipi /Ražošanas darba organizācija (1. līmenis) /Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde /Produktu un izstrādājumu uzglabāšana Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (1. un 2. līmenis) /Pavāra palīga prakse /Ēdienkartes izveide /Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve /Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide /Ražošanas darba organizācija (2.līmenis) /Profesionālā saziņa svešvalodās /Pavāra prakse /Sabiedrības un cilvēka drošība /Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana /Gaļas produktu ražošanas pamati /Maizes gatavošanas un cepšanas pamati /Specializācija - Restorāna pavārs /Banketa plānošana /Pasūtījuma ēdienu gatavošana un noformēšana restorānā /Banketa norises uzraudzība /Konservēšanas pamati /Galda kultūra un etiķete /Restorāna pavāra prakse /Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas /Valodas, kultūras izpratne un izpausmes /Iniciatīva un uzņēmējdarbība
Profesijas pamatuzdevumi un pienākumi
Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas
tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti,
nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē
izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar
ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.
Prakšu vietas
SIA „Beātus” - Hotel Cēsis
SIA „Hotel Wolmar”
SIA “Santas Rezidence”
SIA „Ēd” - restorāns "Jāņoga"
Kafejnīca "Province"
Apskati mūsu "Studentu receptes":