Pavārs
Ēdienu gatavošana, izejvielu aprēķināšana, ēdiena kvalitātes izvērtēšana
Izglītības programma - Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija - Pavārs
Iepriekšējā izglītība - Pamatizglītība
Programmas īstenošanas forma - Klātiene
Mācību ilgums - 4 gadi
Iegūstamais izglītības dokuments - Diploms par profesionālo vidējo izglītību
Programmas īstenošanas vieta - Priekuļi
Vispārizglītojošie mācību priekšmeti
Latviešu valoda /Angļu valoda /Matemātika /Dabaszinības /Sports /u.c.
Prakse uzņēmumos 720 stundas
Profesionālie moduļi (profesionālie mācību priekšmeti)
Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi /Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā /Lietišķās saskarsmes pamatprincipi /Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde /Produktu un izstrādājumu uzglabāšana /Ražošanas darba organizācija (1.līmenis) /Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (1. līmenis) /Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (2.līmenis) /Ēdienkartes izveide /Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve /Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide /Ražošanas darba organizācija (2.līmenis) /Profesionālā saziņa svešvalodās
Profesijas pamatuzdevumi un pienākumi
Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas
tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti,
nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē
izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar
ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.
Prakšu vietas
SIA „Beātus” - Hotel Cēsis
SIA „Hotel Wolmar”
SIA “Santas Rezidence”
SIA „Ēd” - restorāns "Jāņoga"
Kafejnīca "Province"
Apskati mūsu "Studentu receptes":