top of page

Veselīgs + ilgtspējīgs uzturs

Gan mūsu darbībām, gan izvēlēm ir ietekme uz vidi un klimatu. No mums ir atkarīgs, vai tā būs pozitīva vai negatīva. Tiek lēsts, ka aptuveni 17% katras mājsaimniecības ietekmi uz vidi veido neilgtspējīgs pārtikas patēriņš.


Aktualizējot tēmu par ilgtspējīgu uzturu, 20. februārī Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā viesojās SIA “OnPlate” uztura speciāliste Samanta Elizabete Ozola. Vieslektore sniedza izglītojošu lekciju par uztura pamatprincipiem, kā to padarīt veselīgāku un ilgtspējīgāku.


Lai panāktu, ka uzturs ir ilgtspējīgāks vai citādi draudzīgāks videi, nav jāveic krasas pārmaiņas, piemēram, pēkšņi jāatsakās no noteiktiem pārtikas produktiem, jākļūst par vegānu. Pietiek mazliet pamainīt katru ieradumu, un uzturs kļūs ne tikai ilgtspējīgāks, bet arī veselīgāks, jo bieži vien ilgtspējība un veselīgums iet roku rokā.


Paldies uztura speciālistei Elizabetei par padomiem, kā arī pavisam vienkāršu piemēru, kā veidot savu pusdienu šķīvi. Esam iedvesmoti veselīgākam dzīvesveidam un rūpēm par vidi!


Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma skolotāju apmācības par veselīga un ilgtspējīga uztura pamatprincipiem notika projekta “Baltic Green Leadership: VET Students as Agents of Change” 2022-1-LV01-KA220-VET-000089171 skolotāju apmācības plāna izveides ietvaros.





 

Comments


Archive
bottom of page