Prasmju konkursos “Restorānu serviss” un “Ēdienu gatavošana” noskaidroti tie dalībnieki, kuri jau aprīļa beigās cīnīsies par godalgām nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2020. Viņu starpā arī Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma audzēkne Pārsla Puriņa.
Sagatavošanās procesā no dotajiem produktiem bija jāizveido uzkoda, pamatēdiens un deserts. Pārsla gatavoja foreles tartaru un kūpinātu foreli ar majonēzes mērci, gurķu rullīšiem; ceptu pīles krūtiņu ar ravioli, cidoniju burkāniem, plaucētiem sparģeļiem un ponzu mērci un šokolādes musu ar plaucētās mīklas standziņām, sarkanvīnā glazētiem ķiršiem un baltās šokolādes ganašu.
Konkursa uzdevumi bija gan sarežģīti un prasīja lielu koncentrēšanos, taču ar savu pārliecinošo startu un rūpīgo darbu Pārsla iekļuva finālā.
Ēdienu gatavošanas prasmju konkursa pusfinālā sacentās jaunie pavāri no 15 profesionālās izglītības iestādēm, bet iespēju piedalīties finālā ieguva tikai 6.
Lepojamies!
Vairāk foto meklē mūsu Facebook kontā.
Comments