Par godu Latvijas valsts svētkiem Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma topošo pavāru mācību restorāns pārvērtās par īstu latviskās kultūras un garšu svinību vietu. 3. kursa pavāri bija īpaši piedomājuši pie ēdienkartes, lai ikviens viesis varētu sajust gan tradicionālās latviešu virtuves vienkāršību, gan sirsnību.
Svētku galda centrā izcēlās svaigi cepti pīrādziņi, kuru smarža piepildīja visu restorānu. Neiztrūka arī klasiskais rasols, zupa, ar biezpienu pildītas pankūkas, rupjmaizes kārtojums. Savukārt par dzērieniem parūpējās 4. kursa meitenes, kuras viesmīlības mācību ietvaros bija sagatavojušas siltus un aromātiskus sagaidīšanas dzērienus.
Šī diena mācību restorānā bija iespēja jaunajiem speciālistiem apliecināt savas prasmes, vienlaikus izceļot latviskās garšas kā svarīgu kultūras mantojuma daļu.
Comments