27. februārī Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma telpās notika pasākums "Daudzveidīgie kartupeļi".
Pasākuma pirmajā daļā Agroresursu un ekonomikas institūts zinātnieki deva dziļāku ieskatu kartupeļu sugas daudzveidībā un bagātajā uzturvērtībā. Otrajā daļā apmeklētājiem bija iespēja nogaršot dažādas kartupeļu šķirnes, vēlāk dodot arī savu vērtējumu. Nobaudīt varēja arī tehnikuma 3.kursa topošo pavāru sagatavotās kartupeļu uzkodas - hačapuri, kartupeļu picu, kartupeļu un siera kroketes, vafeles, kartupeļu un riekstu cepumus, kartupeļu ruleti ar malto gaļu un pat kartupeļu un banānu salātus.
Kartupelis ir viens no latviešu ierastākajiem pamatēdieniem, taču pēc šīs lekcijas un degustācijas kartupeļu pasaule šķiet pavērusies plašāka - var tikai brīnīties, cik dažādi var būt kartupeļi un iespējas tos pagatavot!
Paldies pasākuma organizatoriem United by potato power – MainPotRe, kuri dalās informācijā un veicina sabiedrības izpratni par vietējo kartupeļu šķirnēm, kartupeļa kā uzturvielām bagāta ēdiena nozīmīgumu.
Comments